Do góry

Przekąski Przepis na:

Tosty - sznycelki

Przekąski

Autor: RENIA730

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 22

Dodano: 24.06.2009

Odsłon: 1349

Szybki, smaczny, ciepły posiłek

Składniki

  • chleb, 4 kromki
  • jajka, 2 szt.
  • Bułka tarta, 2 łyżki
  • czosnek rozdrobniony, 1 ząbek
  • vegeta, 1/2 łyżeczki
  • maggi - przyprawa, 1/2 łyżeczki
  • ser żółty, 4 plastry
  • pomidor, 1 szt.
  • olej do smażenia, 4 łyżki
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka rozkłócić na talerzu, dodać przyprawy. Na drugi talerz wysypać bułę tartą. Na patelni rozgrzać olej

  2. Kromki chleba obtaczać najpierw w jajku a następnie w bułce tartej i wkładać na rozgrzany olej.

  3. Po usmażeniu po jednej stronie, przewrócić na drugą, i na kazdej kromce położyć plaster sera. Zmniejszyć ogień i dosmażyć pod przykryciem.

  4. Z patelni odkładać na talerz wyścielony papierową serwetką (wsiąknie nadmiar tłuszczu).

  5. Obłożyć plastrami pomidora i natychmiast podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń