Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy zna wersję z pieczarkami, ale boskie boczniaki sprawdzają się zapewniam.
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 121
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2668
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 264
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2614
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 121
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2668
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 264
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2614
Składniki
Boczniaki opłukałem, osuszyłem, pokroiłem w paski. Na patelni rozgrzałem masło, podsmażyłem je, ostudziłem.
Chleb tostowy pełnoziarnisty posmarowałem cieniutką warstwą masła, na nich rozłożyłem plastry żółtego sera i szynki gotowanej, na niej ułożyłem podduszone boczniaki, cebulę wcześniej pokrojoną w cieniutkie plasterki i zeszkloną. Na wierzch dodałem plaster sera. Tak przygotowane tosty grilowałem kilka minut.