Do góry

Przekąski Przepis na:

Tradycyjne domowe zapiekanki

Przepis dnia 2009-04-02
Przekąski

Autor: biurwa

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 2385

Dodano: 15.03.2009

Odsłon: 19086

Proste i nie drogie danie dla całej rodzinki

Składniki

  • czerstwy chleb, 10 kromek
  • pomidor
  • szynka lub boczek
  • ser zółty
  • masło
  • bazylia i oregano do smaku
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Bierzemy 10 kromek czerstwego chleba (2 – 3 dniowy) posmaruj cienko masłem, przekrój na połówki i na każdą z nich ułóż kolejno wędlinę, lub boczek, pomidor, całość posyp startym na grubej tarce serem, oraz bazylią i oregano tak przygotowane zapiekanki włóż do rozgrzanego piekarnika na 150 tak na 8 - 10 minut tak żeby się ser złocił.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

cytryna 04 lutego 2010 Napewno spróbuje,bo zawsze jakis chleb zostaje.Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 02 kwietnia 2009 takie dania lubię , i na śniadanie , i na obiad , i na kolację , a także między posiłakami. Super

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

olla 25 marca 2009 Mmm..uwielbiam pomidory! Pewnie pycha:)Wyprobuje!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń