Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas przetworów w pełni i w mojej kuchni również pojawiają się nowe słoiczki z ogórkami, sałatkami i dżemami. Tym razem postanowiłam wypróbować połączenie jabłek i malin. Okazało się, że powstał pyszny dżemik złammy smakiem jabłka i maliny w pięknym kolorze. Dżem naturalnie wysmażony bez dodatków żelujących.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Maliny opłukać, jabłka obrać i pokroić na drobniejsze kawałki. Do przygotowanego naczynia dodajemy jabłka, nakrywamy i przez chwilę podgrzewamy na małym ogniu, aż jabłka rozmiękną. Dodajemy maliny, mieszamy i smażymy ok. 2 godzin. Po dwóch godz. dodajemy cukier i z cukrem smażymy jeszcze godzinę. Uważamy, by owoce się nie przypaliły- często mieszamy. Gorące nakładamy do słoiczków.