Do góry

Przekąski Przepis na:

Trochę inne mielone.

Przekąski

Autor: EwwRaa

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 646

Dodano: 27.01.2008

Odsłon: 6567

Popularne mielone wcale nie muszą smakować zawsze tak samo. Można je trochę odmienić... :) Dodatkowy plus tych mielonych - mogą być daniem głównym,jeśli je podamy z ziemniakami z wody i lekką surówką,lub przystawką (zakąską),jeżeli ułożymy je na grzankach z bagietki i zielonej sałacie.

Składniki

  • mielona łopatka, 75 dkg
  • brokuły, 18 niewielkich różyczek
  • mozarella, około 30 dkg
  • Miód, 2 łyżeczki
  • dość ostra musztarda (może być sarepska,lub grilowa), 2 łyżeczki
  • vegeta,pieprz,papryka,majeranek, do smaku
  • Bułka tarta, około 8 łyżek
  • jajko, 1 szt.
  • olej do smażenia kotletów
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso,dwie łyżki tartej bułki,miód,musztardę i przyprawy dokładnie wymieszać z jajkiem. Odstawić na 1 godz. w temp. pokojowej. Brokuły ugotować na półmiękko w osolonej wodzie (jeśli używamy mrożonych gotować bardzo krótko),mozarelle pokroić w niewielkie,równe kawałki (18 szt.). Z mięsa,mokrymi rękami uformować 18 okrągłych kotletów,nadziewając je brokułami i kawałkami mozarelli. Obtoczyć w pozostałej bułce tartej. Smażyć kotleciki na średnim ogniu,rumieniąc z każdej strony. Podawać na gorąco. Dodatki jak w opisie. Życzę smacznego! :)))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

EwwRaa 22 sierpnia 2010 Bardzo się cieszę Jagoda!!! Pozdrawiam ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 18 sierpnia 2010 Bardzo mi smakowały te kotleciki.Polecam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń