Do góry

Desery Przepis na:

TROJAK

Desery

Autor: betaww

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 22

Dodano: 05.05.2009

Odsłon: 2615

DOSTAŁAM TEN PRZEPIS OD MOJEJ PRZYJACIÓŁKI , BARDZO MI SMAKOWAŁ I DLATEGO CHCE SIĘ NIM Z WAMI PODZIELIĆ

Składniki

  • mąka, 40 dkg
  • letnie mleko, 10 ml
  • swieże drożdze, 5 g
  • cukier, 4 łyżki
  • mzrgaryna, 150g
  • żółtka, 2 szt.
  • mielone włoskie orzechy, 200g
  • cukru, 200g
  • gorącego mleka, 10ml
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. WYKONANIE

  2. Drożdze rozpuścić w ciepłym mleku z 4 łyżkami cukru. Dodać żółtka,miękką margarynę i mąkę.Wyrobić ciasto, podzielić ja na trzy częsci.

  3. Każdą częsc rozwałkować i przełożyć sparzonymi mlekiem orzechami wymieszanymi z 200g cukru.

  4. Ciasto połóżyć na blasze wysmarowanej tłuszczem i zostawić na 12 godz i upiec

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń