Do góry

Desery Przepis na:

Trójniak

Desery

Autor: socharena

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 560

Dodano: 01.10.2008

Odsłon: 9140

Smaczne, dość oryginalne ciasto...

Składniki

  • mąka,, 2 szklanki, 1 łyzka,
  • masło roślinne,, 25 dag,
  • olej,, 8 łyżek,
  • jajka,, 5,
  • cukier,, 1 szklanka,
  • ocet,, 1 łyżeczka,
  • proszek do pieczenia,, 2 łyzeczki,
  • kakao,, 1 łyżka,
  • mak,, 1/2 szklanki,
  • aromat waniliowy,
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Masło utrzeć z żółtkami i cukrem na puszystą masę. Dodać proszek do pieczenia, ocet, olej i aromat wanil. Znowu utrzeć. Wsypać 2 szklanki mąki, wyłożyć pianę ubitą z białek i starannie wymieszać. Podzielić ciasto na 3 części. Do jednej dodać łyżkę mąki, do drugiej kakao, do trzeciej pół szkl. maku. Do wysmarowanej tłuszczem blachy wyłożyć ciasto białe, potem ciasto z kakao, na wierzch ciasto z makiem. Po upieczeniu polać polewą kakaową. Piec ok. 45 min, tem 180 C. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: trójniak

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

chili 08 stycznia 2015 Zdjęcie do przepisu nie jest autorki, tylko pochodzi z wydanej dawno temu książeczki "Przepisy czytelników" z Biblioteczki Poradnika Domowego.
Może lepiej zamieścić przepis bez zdjęcia, niż prezentować nie swoje zdjęcie, do tego kiepskiej jakości.
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ssuunn 14 listopada 2008 Naprawde oryginalne, widac juz na zdjeciu!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń