Do góry

Desery Przepis na:

Trufelki kokosowe

Desery

Autor: 91malutka

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano: 10.12.2009

Odsłon: 403

BARDZO SMACZNE

Składniki

  • wiórek kokosowych, ½ szklanki
  • masła, 15 dag
  • cukru pudru, ¼ szklanki
  • nutelli, 2 łyżki
  • mleka w proszku (pełnego), 1 ½ szklanki
  • Do dekoracji: wiórki kokosowe
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 5 dag masła roztopić na patelni i dodać wiórki kokosowe. Zrumienić je i ostudzić. Pozostałe masło zmiksować z cukrem pudrem, Nutellą i mlekiem w proszku. Na koniec dodać zrumienione wiórki kokosowe i wymieszać.

  2. Z gotowej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i obtoczyć w wiórkach kokosowych. Schłodzić w lodówce. Z podanych składników wychodzi około 27 trufelków kokosowych.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń