Do góry

Desery Przepis na:

Trufle kokosowe z kaszy jaglanej.

Desery

Autor: Ladylaura

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 165

Dodano: 19.11.2016

Odsłon: 4661

Słodka propozycja ,której głównym składnikiem jest kasza jaglana. Mega pyszne trufle z trzech składników i naprawdę nie potrzeba im nic więcej .Są doskonałe.

Składniki

  • 1 szklanka kaszy jaglanej ,suchej
  • 125 g białej czekolady
  • wiórki kokosowe ,około 100 g
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie


  1. Kaszę ugotować w dwóch szklankach wody
    przez 15 minut ,przestudzić .Białą czekoladę
    rozpuścić w mikrofalówce i połączyć z ugotowaną
    kaszą ,wymieszać dokładnie i odstawić do lodówki
    aby masa stężała ,na około 1 godzinę.Następnie
    z masy formujemy kuleczki i obtaczamy dokładnie
    w wiórkach kokosowych.Smacznego!.

  2. Uwaga:
    Większość podobnych trufli przewiduje miksowanie
    kaszy na gładką masę,dla mnie jednak taka jest
    o wiele smaczniejsza.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń