Do góry

Desery Przepis na:

Truskaweczki w asyscie bezy

Desery

Autor: linusia

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 409

Dodano: 27.06.2008

Odsłon: 725

Truskawka na slodko

Składniki

  • truskawki (moga byc maliny)
  • smietana
  • bezy, okolo 6 sztuk sredniej wielkosci
  • lisc miety do dekoracji
  • gorzka czekolada, 1 kostka
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. -smietane ubijamy na dosc sztywna ale bez przesady -truskawki myjemy, obieramy z szypulek i kroimy na cwiartki i dodajemy do bitej smietany -do smietany kruszymy bezy -cala mase delikatnie mieszamy -gotowa mase wkladamy do kieliszkow szampanowych lub na wino i dekorujemy listkiem miety oraz posypujemy strata gorzka czekolada -gotowy trzymamy w lodowce

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

linusia 30 czerwca 2008 nie zdjete zywcem tylko podalam przepis na cos czego nauczyla mnie moja szefowa w pracy

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

monika1965 30 czerwca 2008 to zywcem wyjęty przepis z tzw. bałaganu w Eaton, prezentowała go Nigella w Kuchni TV

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń