Do góry

Desery Przepis na:

Truskawkowa biedroneczka

Desery

Autor: Magdalenka

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 20

Dodano: 07.06.2009

Odsłon: 1422

pyszne i łatwe ciasto z truskawkami :) (przepis znaleziony kiedyś przez mojego brata w internecie)

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jaja oraz cukier waniliowy i dalej ucierać. Następnie dodać mąkę oraz proszek do pieczenia, zmiksować na delikatną masę. Część ciasta (ok 2/3) wyłożyć łyżką na wysmarowaną masłem i posypana kasza manna blachę (porobić tzw "ciapy" w losowo wybranych miejscach blaszki). Do pozostałego ciasta dodać kakao , wymieszać i przełożyć na puste miejsca na blaszce. Na tak ułożone ciasto poukładać truskawki (najlepiej w całości - nie puszczają wtedy tak dużo soku jak truskawki pokrojone). Ciasto piec około 50 minut w temp. 180°C. Ciasto podawać po wystygnięciu. Świetnie smakuje z cukrem pudrem lub bita śmietaną. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń