Do góry

Desery Przepis na:

TRUSKAWKOWE KIESZONKI

Desery

Autor: andzela2309

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 663

Dodano: 06.07.2009

Odsłon: 9013

SZYBKIE I SMACZNE

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. TRUSKAWKI POSYPAĆ CUKREM,ODSTAWIĆ NA KILKA MINUT.

  2. SEREK WYMIESZAĆ Z TRUSKAWKAMI.

  3. CIASTO POCIĄĆ NA KWADRATY O BOKU OKOŁO 10 CM(8 SZTUK)

  4. NA JEDNYM KWADRACIE UŁOŻYĆ MASĘ SEROWO-TRUSKAWKOWĄ,PRZYKRYĆ DRUGIM KWADRATEM I SKLEIĆ BRZEGI.

  5. NA WIERZCHU MOŻNA ZROBIĆ KILKA NACIĄĆ.TO SAMO POSTĄPIĆ Z POZOSTAŁYM CIASTEM I MASĄ

  6. UŁOŻYĆ KIESZONKI NA BLASZE WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA.

  7. PIEC PRZEZ 20 MINUT W TEMPERATURZE 200 STOPNI.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

olunia_lol2 13 czerwca 2012 Wyglądają genialnie, robię identycznie tylko, że zamiast truskawek dodaje maliny. A żeby sok nie wypływam maliny lekko obsupuję mąką i jest idealne. Zapraszam na moje ciasto truskawkowe

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

andzela2309 07 lipca 2009 Sok z truskawek zawsze mi też wypływa.Dlatego wszystko co robię kładę na papier do pieczenia wtedy lepiej ciasto odchodzi.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wioleta333 06 lipca 2009 co mam zrobić żeby sok z owoców nie wypływał z ciasta, bo zawsze mam z tym problem bo ciasto przykleja sie do foremki ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń