Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te muffinki są lekkie i puszyste. Za każdym razem się udają i za każdym razem inaczej smakują...;)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 261
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 261
Składniki
Sposób przygotowania: Nagrzej piekarnik do 190*C. Umieść ok.20-25 papierowych papilotek na blaszce (albo przygotuj sylikonowe foremki). Rozpuść masło na patelni na małym ogniu. Odłuż masło do przestygnięcia. Do miski wrzuć: cukier puder, jogurt naturalny, roztrzepane jajka i stopione (ostygnięte) masło. Do drugiej miski przesiej: mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i szczyptę soli. Do mieszanki, w której są jajka, dodaj suche składniki i delikatnie mieszaj łyżką. Po chwili dodaj truskawki i banany. Nie mieszaj za mocno, masa powinna być gęsta i mieć owocowe grudki. Nakładaj ciasto łyżką papilotek i piecz przez ok.15-25minut, aż się zazłocą...Smacznego!!!