Do góry

Desery Przepis na:

truskawkowy tort

Desery

Autor: kaska333

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 297

Dodano: 21.08.2009

Odsłon: 5891

przepyszny, znikl w mgnieniu oka, moze sluzyc rowniez jako ciastko do kawy

Składniki

  • 15 szt truskawek, 6 jaj
  • 1/2 szkl cukru, 6 lyzek mąki pszennej
  • 4 lyzki mąki ziemniaczanej, 1 lyzka proszku do pieczenia
  • 1 l smietany kremowki, 2 galaretki z czarnej porzeczki
  • PLATKI MIGDALOWE, 1/3 szkl cukru pudru
  • czekolada
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ubic piane z bialek, dodac cukier potem zoltka a na koniec maki z proszkiem, ciasto wylac na sredniej wielkosci blaszke natluszczona i posypana bulka tarta, piec prze 35-40 min w 180 st. gdy ciasto ostygnie, przekroic na trzy czesci

  2. ubic kremowke, dodac cukier puder, 1/3 czesc zostawic do dekoracji, reszte wymieszac z galaretkami rozpuszczonymi w 1i 1/2 szkl wody, gdy zacznie gestniec przelozyc biszkopt, odlozona kremowka pozmarowac wierzch i boki placka, truskawki przeciac na pol i ulozyc na kremie w odstepach a pomiedzy posypac platkami migdalowymi, ok 8 kostek czekolady rozpuscic w kapieli wodnej i cienkim strumieniem polac pomigdalach, ciasto schlodzic, smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 21 sierpnia 2009 Ależ apetycznie wygląda i zapewne smakuje swietnie.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń