Do góry

Desery Przepis na:

Tulipan

Desery

Autor: LOLITA134

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 24

Dodano: 29.06.2009

Odsłon: 16981

Ładnie wygląda

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubić z cukrem,dodać mąkę z proszkiem i olej cały czas mieszając.Podzielić na 4 części:

  2. Do 1 części dodać żółtka(6szt) i 1łyżkę śmietany.Wymieszać i wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem podłużną wąską blaszkę.

  3. Do 2 części dodać mak i 1 łyżkę śmietany,wyłożyć kupkami na pierwsze ciasto.

  4. Do 3 części dodać kisiel i 1łyżkę śmietany,wymieszać i wyłożyć na ciasto z makiem.

  5. Do 4 części dodać kakao i 1 łyżkę śmietany,wymieszać i wyłożyć na poprzednią warstwę.

  6. Całość wstawić do piekarnika i piec ok godziny

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madzika 12 grudnia 2012 czesc,ja z kazdej czesci wylewam po 4 łyzki w to samo miejsce na blache,czyli 4 zołte 4 mak 4 kisiel i 4 kakao az do wylania calosci.zachowujac kolejnosc,ciaso jest jeszcze bardziej fantazyjne,polecam....WESOŁYCH SWIAT>)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madzika 12 grudnia 2012 ja nalewam po 4 łyzki z koloru w jedno miejsce blachy,wychodzi jeszcze bardziej fantazyjnie<)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

olcia35 08 marca 2011 zrobiłam babeczkę i była pyszna:)daje 5:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

LOLITA134 07 sierpnia 2009 Mak ma być suchy,nie zmielony i nie namaczany

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

marula7678 07 sierpnia 2009 Mam pytanko co do maku,czy ma on być namoczony i zmielony?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń