Do góry

Przekąski Przepis na:

tuńczyk pod pierzynką

Przekąski

Autor: mrowa

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 768

Dodano: 15.01.2008

Odsłon: 4979

dobre na każdą okazje

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Paprykę,cebulę,szczypiorek drobno posiekać .Pieczarki zetrzeć na drobnej tarce i poddusić na maśle,wystudzić.Odsączyć tuńczyka,ser zetrzeć na drobnej tarce.Jajka ugotować na twardo-2 jajka i 1 białko drobno poszatkować.W przezroczystej misce układać warstwami tuńczyka,majonez ,pieczarki ,cebulę,majonez,paprykę,żółty ser,majonez i tak do wyczerpania składników.Wierzch przykryć majonezem,szczypiorkiem i drobno posiekanym żółtkiem oraz papryką w proszku. 2.Tunczyka mozna zamienić łososiem lub krabem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agulam22 10 sierpnia 2009 Dobry przepis,ja zrobiłam bez pieczarek(lubię tylko w mięsie) i mi smakowała ta sałatka.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń