Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedzonko jest wyśmienite i lekkie, dodam jeszcze, że powstaje błyskawicznie :) Najlepsze na 2, 3 dzień kiedy smaki się "przegryzą".
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 143
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 159
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 143
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 159
Składniki
Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paseczki, wrzucamy razem z pokrojoną w piórka cebulą na olej, smażymy do zeszklenia tej ostatniej. Potem wlewamy pomidory w zalewie i dodajemy koncentrat, mieszamy, dusimy na niewielkim ogniu do zagęszczenia sosu (około 8 - 10 minut), następnie przyprawiamy. Rybę osączamy z zalewy, dodajemy do papryki, mieszamy delikatnie, ewentualnie doprawiamy i dodajemy cukru by zrównoważyć "kwaśność", schładzamy w lodówce.