Do góry

Dania główne Przepis na:

Tuńczykowe spaghetti

Przepis dnia 2008-10-26
Dania główne

Autor: buongustai

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 360

Dodano: 17.10.2008

Odsłon: 12686

Smaczne, szybkie, godne polecenia

Składniki

  • makaron spaghetti, 200 g
  • tuńczyk z puszki, 2 x 80 g
  • ciemne oliwki, 100 g
  • czosnek, jeden ząbek
  • oliwa, starty parmezan, sól, pieprz, natka z pietruszki, według uznania
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Spaghetti ugotować w osolonej wodzie. W tym czasie na patelni rozgrzać oliwę z obranym ząbkiem czosnku i pozbawionymi pestek oliwkami. Następnie dodać tuńczyk, posolić i popieprzyć do smaku. Całość podsmażyć i na koniec dodać poszatkowaną natkę z pietruszki. Spaghetti po odcedzeniu należy wsypać na patelnię i wymieszać z przygotowanym tuńczykiem, dodać parmezanu i przez chwilę podgrzewać (cały czas mieszając). Do tak przygotowanego spaghetti polecamy musujące białe wino. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agulaa 25 listopada 2009 buongustai: ale po co rezygnować z parmezanu:))) z takiego dobra się nie rezygnuje:P ja robię identyczne, ale właśnie z sosem ze zmiksowanych pomidorów w puszce, czosnku, oregano. Parmezanem obsypuję obficie a co tam!!! pozdrawiam Smakerowiczki

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

maiko 02 grudnia 2008 ciekawa alternatywa dla pomidorowego spaghetti

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

buongustai 19 października 2008 ciekawa propozycja! też spróbujemy według Pani przepisu. hmmm... tylko nie wiemy czy obejdziemy się bez parmezanu...! :)
Udanego przygotowywania!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

baszka 18 października 2008 Przepis brzmi naprawdÄ� interesujÄ�co. Na pewno wypróbujÄ�. Ja robiÄ� spaghetti z tuÅ�czykiem w sosie pomidorowym z zielpnymi oliwkami i oregano, ale bez sera

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń