Do góry

Desery Przepis na:

tuskawkowo-jogurtowe

Desery

Autor: klaudyna1957

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 859

Dodano: 15.06.2009

Odsłon: 25717

smaczne, może zastąpić tort

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl.gorącej wody odstawić do wystygnięcia

  2. cytrynę sparzyć osuszyć i wycisnąć sok

  3. jogurt wymieszać z ostudzoną żelatyną i sokiem z cytryny i cukrem,odstawić w chłodne miejsce

  4. śmietankę kremówkę ubić na sztywno,gdy masa jogurtowa będzie gęstnieć połączyć z ubitą śmietaną

  5. biszkopty układamy na dnie foremki,na biszkopty układamy 30 dag truskawek,na owocach rozsmarować krem jogurtowy wyrównać i wstawić do lodówki na 2 godziny.

  6. w tym czasie rozpuszczamy galaretkę,odstawiamy do wystygnięcia, kiedy masa jogurtowa ściągnie,układamy pozostałe pokrojone truskawki,zalewamy galaretką wstawiamy do lodówki do stężenia galaretki.

  7. dekorujemy bitą śmietaną.SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ania704 26 czerwca 2009 jaki ten jogurt ma byc bo nie podalas w przepisie?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

klaudyna1957 19 czerwca 2009 ja robiłam w tortownicy o średnicy 22cm,i z pewnością starczy.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

betski 17 czerwca 2009 Ojej jak patrze na to ciasto to mi slina cieknie,jutro przerywam diete,chociaz na 1en dzien!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mufinka 16 czerwca 2009 Ja wprawdzie sera w przepisie nie widzę, ale mam pytanie, czy jogurt ma być naturalny, czy owocowy?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń