Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis jest już używany od 12 lat i każdy kto próbuje tego ciasta zawsze je chwali .
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać miękką margarynę . Żółtka oddzielić od białek. Do mąki wsypać pół szklanki cukru i jeden cukier waniliowy. Na koniec dodać żółtka i wyrobić ciasto.
2/3 ciasta wyłożyć do wysmarowanej blachy , a 1/3 włożyć do zamrażalnika na kruszonkę.
Jabłka obrać i pokroić na ćwiartki, ułożyć je na cieście. Posypać cukrem waniliowym.
Z białek ubić sztywną pianę. Dodać szklankę cukru.Na koniec wsypać budyń i kisiel. Piankę wyłożyć na jabłka. Wyciągnąć ciasto z zamrażalnika i zetrzeć na kruszonkę.
Piec 40-45 min w temperaturze 200"C SMACZNEGO :)