Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak kaszy gryczanej z twarogiem pamiętam z dzieciństwa. Jest to potrawa banalna, ale jakże sycąca i pełnowartościowa. Perełką w tym daniu są warzywa, których lekki czosnkowy smak sprawia, że nie jest mdłe, a ich zapach podczas duszenia... Przyznam, że powstrzymywałam się ostatkami sił, żeby nie wyjadać z garnka ; )
To pyszny sos, który można przygotować o każdej porze roku, idealny jako doda...
Odsłon: 210
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 550
To pyszny sos, który można przygotować o każdej porze roku, idealny jako doda...
Odsłon: 210
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 550
Składniki
Marchewkę kroimy w drobne półtalarki, cebulę i por również drobno.
Do garnka wlewamy łyżkę oliwy i wrzucamy pokrojone warzywa, dusimy je, podlewając co jakiś czas wodą.
Przyprawiamy warzywa dużą ilością czosnku granulowanego i nadal dusimy (teraz już, uważając, żeby nie rzucić się na garnek pod wpływem czosnkowo-oliwnego aromatu ; )) Do warzyw dorzucamy kukurydzę i dusimy do czasu aż marchewka będzie mięciutka.
Gotujemy kaszę (jeśli używasz twarogu półtłustego- ugotuj ją na sypko, jeśli chudego- kasza musi być trochę "mokra")
Ugotowaną kaszę mieszamy z pokruszonym twarogiem i przyprawiamy.
Wykładamy wszystko na talerz i zajadamy ; ) Najlepiej popijając kefir lub maślankę :)