Do góry

Przekąski Przepis na:

Tymbaliki drobiowe

Przekąski

Autor: xadix

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 216

Dodano: 28.12.2008

Odsłon: 22941

fajne

Składniki

  • wywar z kostki rosolowej lub rosol
  • piers z kurczaka, sztuka sredniat
  • warzywa gotowane (marchewka), 2 sztuki
  • groszek,kukurydza z puszki
  • zelatyna spozywcza, 1 opakowanie
  • jajko, 1 sztuka
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. najlepszym sposobem na przygotowanie skladnikow jest ugotwanie samemu bulionu gdyz w ten sposob otrzymamy ugotowane mieso i warzywa;przygotowujemy pojemniczki w ktory zalewac bedziemy pozniej wywar z zelatyna,przydaja sie plastikowe kubeczki,ktore zapelniamy naprzemiennie,ugotowanym jajkiem (plasterkiem),w kostke pokrojona marchewka,odrobina kukurydzy i groszku;tak samo postepujemy z piersia z kurczaka; gdy wszytskie skladniki sa juz w pojemniczku zalewamy przyrzadzana zelatyna zrobiona na bulionie;odstawiamy w chlodne miejsce do wystudzenia;smakuje posypane poszatkowana cebulka,odrobina pieprzu i skropione sokiem z cytryny lub octu;

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mimi2 28 grudnia 2008 Też to robię! :) Tylko nie wiedziałam, że nazywa się tak ładnie :)) Gotuję pierś z przyprawami i warzywami, otrzymuje się lepszy bulion, niż ten z kostki. Dodaję jeszcze do kubeczków zieloną pietruszkę. A poza tym - tak samo. Pyszne pokropione sokiem z cytryny i do przygryzki świeży chlebek lub bułeczka.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń