Do góry

Przekąski Przepis na:

Tymbaliki kurkowe

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20675

Dodano: 17.04.2009

Odsłon: 2166

Intrygująca nazwa?:) Nie, nie zrażajcie się-pyszne danie z kurek na pewno Wam posmakuje.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Siekaną cebulę zeszklić na maśle, dodać oczyszczone i umyte kurki, przesmażyć 15 min., przyprawić delikatnie.

  2. Śmietanę wymieszać z jajkami, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

  3. Foremki do mufinek wysmarować masłem.

  4. Wlać śmietanę wymieszaną z kurkami, posypać natką pietruszki.

  5. Piec w kąpieli wodnej w nagrzanym do 200-oC piekarniku przez 10-15 min (do ścięcia jajek).

  6. Podawać na liściach sałaty z pomidorami, polane sosem winegrette.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń