Do góry

Przekąski Przepis na:

Tzatzyki

Przekąski

Autor: szumskabini

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 30

Dodano: 21.01.2008

Odsłon: 5176

Tzatzyki moga byc podawane , praktycznie ze wszystkim, doskonale do wolowiny, baraniny i wieprzowiny,swietnie nadja sie na chleb z pomidorem i ogorkiem, idealne z frytkami, pasuja tez do tortilii.

Składniki

  • ogorki, 2
  • jogurt grecki duzy, 1
  • sol i pieprz
  • przyprawa prymat do tzatzykow, 1
  • czosnek
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. obrac odorki i zetrzec je na tarce, posolic. odczekac kilka minut az puszcza wode. w tym czasie rozetrzec czosnek z sola. odsaczyc wode z ogorkow dodac jogurt ( nie zaduzo, tak by idealnie polaczyl sie z ogorkiem, ale zeby nie przewazal w misce) dodac czosnek i przyprawy( do smaku) wszystko dokladnie wymieszac. schlodzic min pol godz w lodowce. zjesc ze smakiem P>S w wielu przepisach zaleca sie dodawanie miety do tzatzykow, ja odradzam,

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń