Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka faszerowane kapustą

Dania główne

Autor: groszkiewicz

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 24

Dodano: 29.11.2009

Odsłon: 10341

Wykwintne, a takie proste!

Składniki

  • udka kurczaka, 4
  • kapusta kiszona, 0,5 kg
  • pieczarki, 200 g
  • ziele angielskie, 2-3 ziarenka
  • liść laurowy, 2
  • kostka rosołowa, 1
  • dowolne przyprawy do kurczaka
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Udka opłukać i ostrym nożem pozbyć się kości.

  2. Pieczarki obrać, pokroić i poddusić na patelni bez tłuszczu.

  3. Kapustę pokroić i wrzucić do gotującej się wody z dodatkiem ziela angielskiego, liści laurowych i kostki rosołowej. Dusić przez około 20-30 min, aż lekko zmięknie.

  4. Kiedy kapusta zmięknie, a pieczarki odparują, wymieszać je razem. Dodać sól i pieprz do smaku. Tak przygotowaną kapustą faszerować udka. Opruszyć dowolnymi przyprawami z każdej strony i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec około godziny w temp. 170 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 03 grudnia 2009 Jadłam bardzo podobnie zrobione udka, tylko farsz składał się z pieczarek i sera żółtego. Przepis jest godny uwagi i polecenia. A co do Paaalinki, to uważm, że jakaś małolata robi sobie żarty i to bardzo niesmaczne.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 29 listopada 2009 Paalinka, ty lepiej idź odrób zadanie domowe, a nie siedź tyle w Internecie. Jesteś OSTATNIĄ osobą na tym portalu, która miałaby cokolwiek do powiedzenia, biorąc pod uwagę Twój absurdalny przepis na sałatkę.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 29 listopada 2009 Paalinka,najpierw dodaj zdjęcie swojej sałatki,a potem osądzaj innych.Przepis nie musi Ci sie podobac ale krytykowac kogos tez trzeba umieć,a tej umiejetności Ci brakuje.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

paaalinka 29 listopada 2009 Chciałam powiedzieć że ładnie . Pyszne jest . ! Tylko troche niewyrażne jest to zdjęcie . Udka mają twarde kości a po kapuście są czerwone wymiociny. ! Ja sobie tu siedze i myśle ..to naleśniki ?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń