Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ja zrobiłam z kaszą gryczaną ale równie dobrze można wykorzystać inną kaszę :)
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 568
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 143
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 179
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 568
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 143
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 179
Składniki
Udka umyć. Delikatnie wyciągnąć kości z udek tak żeby jak najmniej uszkodzić mięso. Udka przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i gyrosa. Mięso odstawić do lodówki. W tym czasie w osolonej wodzie gotować kaszę gryczaną przez 15 minut. Kaszę odcedzić i wystudzić. Wystudzoną kaszą faszerować udka. Wykałaczkami zszyć udka. Udka przełożyć do rękawa foliowego szczelnie zamknąć i piec w 150 stopniach przez 60-90 minut.
Smacznego