Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka indycze w sosie smietanowym

Dania główne

Autor: Rimano7

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 166

Dodano: 26.02.2008

Odsłon: 1737

Atrakcja tego dania jest sos ,ktorym nalezy mocno polac gotowe danie jako ze indyk z naturymjest suchy.

Składniki

  • Udka indycze, 2 szt.
  • pieprz tymianek sol, po 1 lyzecce
  • slonina, 10 dkg
  • maka, 1 lyzka
  • kwasna smietana, 125 gr.
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Udka natrzec sola pieprzem i tymiankiem.Na tuszczu usmazyc drobna pokrojona slonine Do naczynia zaroodpornego wlac usmazona slonione ,doac udka i podlac 1/2litra wody.Piec w piekarniku w temp.200° okolo 2 godz.Jak udka beda gotowe ,wyjac z naczynia i ten sos od pieczenia polwoli wlewac do rozrobionej maki ze smietana.Ponownie podgzrac unikajac gotowania.Ewentualnie doprawic

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń