Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka kurczaka po meksykańsku

Dania główne

Autor: agnieszkak

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 125

Dodano: 08.06.2008

Odsłon: 6329

Szybkie i pyszne

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Udka natrzec solą , pieprzem i vegetą, zrumienić na rozgrzanym tłuszczu. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Na pozostałym na patelni oleju przesmażyć plastry cebuli i posiekany czosnek. Dodać koncentrat pomidorowy, posiekane pomidory wraz z zalewą, wino i fasolkę. Mieszając zagotować i przyprawić do smaku. Polać udka. Nakryć naczynie i wstawić do piekarnika nagrzanego do tem. 180 stopni na 20 - 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pink007 02 marca 2009 hej! czy te udka beda pasowac podane z ziemniaczkami(duszonymi lub podpiekanymi)?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

pink007 02 marca 2009 czy te udka beda pasowac podane z zemniaczkami?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Angelika 15 czerwca 2008 bardzo smaczne naprawde tylko zamiast udek dodałam mięso wołowe i rewelacja:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

olcia2222 11 czerwca 2008 wygląda na smaczne, jutro zrobię a potem napiszę :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń