Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie wymyślone przez moją teściową, znikają w mgnieniu oka. Pyszne i zupełnie inne, niż wszystkie. Doskonała odmiana obiadu z kurczakiem w roli głównej.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 78
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 78
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Kurczaka myjemy, osuszamy i posypujemy przyprawą- odstawiamy na conajmniej godzinę.
Płatki wsypujemy do miski i lekko gnieciemy (nie mogą to być okruchy, ale i nie za duże kawałki), majonez wykładamy do drugiej miseczki. Piekarnik rozgrzewamy do ok. 170st.C.
Kurczaka dokładnie smarujemy majonezem i obtaczamy w płatkach. Tak przygotowanego układamy na blasze. UWAGA! Blachy nie smarujemy tłuszczem!!
Pieczemy kurczaka aż będzie odchodził od kości, czyli ok. 1 godziny. Podajemy z ziemniakami z wody i surówką z kapusty białej lub pekińskiej.
SMACZNEGO!!!