Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja zawiera 520 kcal
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32569
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 51
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 926
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 333
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32569
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 51
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 926
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 333
Składniki
Cebulę, czosnek i imbir (obrany) pokrój na plastry. Usuń plasterki z chilli i pokrój na paski. Czerwoną i żółtą paprykę pokrój na kawałki. Rozgrzej olej na patelni, wrzuć kminek, podsmaż. Dodaj cebulę i duś pod przykryciem przez 5 minut. Dodaj imbir, czosnek i chilli, po 4 minutach wsyp kurkumę i słodką paprykę. Zamieszaj, włóż na patelnię kawałki kurczaka i papryki. Smaż przez 10 minut, wlej ćwierć szklanki wody. Jogurt zamieszaj z przecierem i wlej do mięsa. Wcześniej dolej ćwierć szklani zimnej wody, aby ochłodzić sos. Zamieszaj gotuj na wolnym ogniu przez 30-40 minut, bez przykrycia. Mieszaj i polewaj mięso jogurtowym sosem.