Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 63
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3311
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 63
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3311
Składniki
UDKA Z KURCZAKA UMYĆ,OCZYSCIC DOKŁADNIEOSUSZYĆ,NATRZEĆ SOLĄI PIEPRZEM,ROZGRZAĆ OLEJ I OBSMARZYC UDKA ZE WSZYSTKICH STRONNA ZLOTY KOLOR I PRZEŁOŻYĆ DO NACZYNIA ŻAROODPORNEGO,
CEBULĘ OBRAĆ,DROBNO POSIEKAĆ ZESZKLIĆ NA TŁUSZCZUPOOSTAŁYM ZE SMAŻENIAZ KURCZAKA.NASTĘPNIE DODAĆ UMYTY I OSUSZONY RYŻORAZ CURRY I CAŁOŚĆCAŁOŚĆ PRAŻYĆ PRZEZ CHWILĘ.BANANY OBRAĆ POKROJCI W PLASTRY DODAĆ DO RYŻUDOKŁADNIE WYMIESZAĆ.RYŻEM OBŁOŻYĆ RÓWNOMIERNIE UDKA Z KURCZAKA.WSZYSTKO ZALAĆ BULJONEM,PRZYKRYĆ NACZYNIEI WSTAWIĆDO NAGRZANEGO PIEKARNIKADO TEMPERATURY 200STOPNIC ZAPIEKAĆ OKOŁO 40 MINUT ŻYCZĘ SMACZNEGO