Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca skórka i soczyste mięsko a to wszystko w baaardzo smacznym pomidorowo-paprykowym sosie ....palce lizać:)
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 184
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1069
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 184
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1069
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Składniki
Udka umyć, osuszyć i oprószyć solą, pieprzem i ostrą papryką. Włożyć do lodówki na 1-2 godziny. Papryki oczyścić i razem z umytymi pomidorami pokroić w grubą kostkę .
Następnie obrać czosnek i cebulę, posiekać i zeszklić razem na maśle. Dodać paprykę i pomidory. Przyprawić solą, pieprzem i posiekanymi ziołami. Chwilę razem smażyć, tak około 5 minut.
Warzywa przełożyć do dużego, żaroodpornego naczynia. Zamarynowane udka obsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie ułożyć je na warzywach. Piec przez 45minut w temp 200 stopni.
SMACZNEGO:)))