Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka w panierce są przepyszne. Gorąco polecam na obiad.
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 307
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 173
Polecam.
Odsłon: 280
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 90
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 307
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 173
Polecam.
Odsłon: 280
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 90
Składniki
Udka umyć i zagotować jak na zupę około 45 minut. Wyjąć i zostawić do ostudzenia. Wywar zachować na zupę.
Udka przeciąć na pół, oddzielić skórę. Przyprawić przyprawą do kurczaka.
Jajko roztrzepać z mlekiem. Do osobnego naczynia wsypać bułkę tartą.
Udka obtoczyć w jajku, następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Podawać z ziemniakami i mizerią.