Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Udka myję i osuszam papierowym ręcznikiem. Nacieram przyprawą uniwersalną i odstawiam na 1 godzinę.
Płatki kukurydziane rozgniatam. Majonez mieszam z przyprawą do kurczaka i pieprzem. Udka układam w formie, smaruję majonezem z przyprawami, oprószam płatkami.
Wstawiam do piekarnika i piekę, aż mięso jest miękkie. Podaję z ryżem lub ziemniakami.