Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 99
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 510
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 99
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 510
Składniki
Udka przyprawić - ja użyłam: przyprawy do kurczaka, pieprzu, papryki ostrej, odrobinę maggi. Tak przyprawione udka wstawiłam na noc do lodówki.
Na patelni rozgrzewamy olej / oliwę. Udka obtaczamy w mące i smażymy na rumiano.
W tym samym czasie na osobnej patelni podsmażamy cebulkę pokrojoną w piórka oraz paprykę pokrojoną w kostkę.
Usmażone udka przenosimy na patelnię z cebulką i papryką. Podlewamy wodą. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem około godziny.
Sos zagęszczamy. Gotowe udka podajemy z ryżem lub ziemniakami, dodatki wedle gustu - ja podałam z surówką.
Smacznego! :-)