Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiany obiad niedzielny:)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 276
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 276
Składniki
Udka przyprawiamy przyprawą odrobiną pieprzu i dobrze nacieramy czosnkiem pokrojonym w plasterki. Wkładamy do miseczki,przykryć szczelnie folią i odstawiamy do lodówki na noc.
Ziemniaki oskrobać. Dobrze przyprawić przyprawą i wkładamy do rękawa wraz z udkami. Dodajemy kilka łyżek wody około ( 5 ). Następnie wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 180stopni na 1h do1,5h w zależności od wielkości ziemniaków.
Podajemy z surówką, w moim przypadku z pora. Smacznego:)