Do góry

Dania główne Przepis na:

Udziec jagniecy

Dania główne

Autor: hubcio

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 281

Dodano: 15.12.2009

Odsłon: 9573

Wyjatkowy na wykwintna kolacje

Składniki

  • udziec jagniecy, 600dkg
  • skorki z dwoch cytryn, 2
  • rozmaryn swiezy, 4galazki
  • liscie z winogron, 3
  • ser kozi twarogowy
  • sol,pieprz,rozmaryn.czosnek,tymianek,podbial
  • oliwa z oliwek
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Marynata; sol,pieprz,rozmaryn,czosnek,tymianek i podbial mieszamy z oliwa z oliwek.Wkladamy jagnie do marynaty i obkladamy skorkami z cytryn.Wstawiamy na 48h do lodowki. Udziec pieczemy w 190C okolo 5h. Do lisci z winogron nakaldamy kozi ser i zapiekamy okolo 10min az ser sie rozpusci.Z lodyg rozmarynu robimy winogronowe szaszlyki.dekorujemy rozmarynem lub wedlug wlasnego uznania .Polecam do jagnieciny dip baklazanowy i jako dodatek kasze bulgur Wysmienite polaczenie rowniez z czerwonym polwytrawnym winem.Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 03 stycznia 2010 Wygląda bardzo smacznie. I ładnie podane. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wioleta333 16 grudnia 2009 pięknie podane, napewno smaczne mięsko....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń