Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 242
Sos boloński to klasyka kuchni włoskiej – mięsny sos z pomidorami i warzywami...
Odsłon: 692
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 242
Sos boloński to klasyka kuchni włoskiej – mięsny sos z pomidorami i warzywami...
Odsłon: 692
Składniki
MOCZYĆ GRZYBKI PRZEZ NOC.POGOTOWAĆ RANO PRZEZ GODZ. ODCISNĄ I PRZEKRĘCIĆ PRZEZ MASZYNKĘ
KAPUSTĘ OPŁUKAĆ POGOTOWAĆ DOSYĆ DŁUGO DO MIĘKKOŚCI,ODCISNĄĆ PRZEKRĘCIĆ PRZEZ MASZYNKĘ
CEBULĘ POKROIĆ DROBNIUTKO PODDUSIĆ NA 2 ŁYŻKACH OLEJU
KAPUSTĘ,GRZYBY I CEBULKĘ PRZEŁOŻYĆ DO GARNKA DOBRZE WYMIESZAĆ PRZYPRAWIĆ SOLĄ I PIEPRZEM,DODAĆ BUŁKĘ TARTĄ. CIASTO PIEROGOWE ---------------------------------- 1KG MĄKI TORTOWEJ ODROBINA SOLI 2-3 ŁYŻKI OLEJU OK.1 L. MOCNO CIEPŁEJ WODY Z PODANYCH SKŁADNIKÓW ZAGNIEŚĆ NIEZBYT TWARDE CIASTO POKROIĆ W KWADRATY NAŁOŻYĆ FARSZ I LEPIĆ USZKA.
ROZWAŁKOWAĆ WCZEŚNIEJ WYROBIONE CIASTO PIEROGOWE,ROZWAŁKOWAĆ DOSYĆ CIENKO KROIĆ W KWADRATY 4X4 CM,NAKŁADAĆ FARSZ ZLEPIĆ W TRÓJKĄTY SKLEIĆ DWA DŁUŻSZE ROGI W USZKO.
WRZUCAĆ USZKA DO GOTUJĄCEJ OSOLONEJ WODY Z DODATKIEM 2 ŁYŻEK OLEJU.GOTOWAĆ DO WYPŁYNIĘCIA.PODAWAĆ Z CZYSTYM CZERWONYM BARSZCZYKIEM.