Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9261
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2976
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1206
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 243
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9261
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2976
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1206
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 243
Składniki
MOCZYĆ GRZYBKI PRZEZ NOC.POGOTOWAĆ RANO PRZEZ GODZ. ODCISNĄ I PRZEKRĘCIĆ PRZEZ MASZYNKĘ
KAPUSTĘ OPŁUKAĆ POGOTOWAĆ DOSYĆ DŁUGO DO MIĘKKOŚCI,ODCISNĄĆ PRZEKRĘCIĆ PRZEZ MASZYNKĘ
CEBULĘ POKROIĆ DROBNIUTKO PODDUSIĆ NA 2 ŁYŻKACH OLEJU
KAPUSTĘ,GRZYBY I CEBULKĘ PRZEŁOŻYĆ DO GARNKA DOBRZE WYMIESZAĆ PRZYPRAWIĆ SOLĄ I PIEPRZEM,DODAĆ BUŁKĘ TARTĄ. CIASTO PIEROGOWE ---------------------------------- 1KG MĄKI TORTOWEJ ODROBINA SOLI 2-3 ŁYŻKI OLEJU OK.1 L. MOCNO CIEPŁEJ WODY Z PODANYCH SKŁADNIKÓW ZAGNIEŚĆ NIEZBYT TWARDE CIASTO POKROIĆ W KWADRATY NAŁOŻYĆ FARSZ I LEPIĆ USZKA.
ROZWAŁKOWAĆ WCZEŚNIEJ WYROBIONE CIASTO PIEROGOWE,ROZWAŁKOWAĆ DOSYĆ CIENKO KROIĆ W KWADRATY 4X4 CM,NAKŁADAĆ FARSZ ZLEPIĆ W TRÓJKĄTY SKLEIĆ DWA DŁUŻSZE ROGI W USZKO.
WRZUCAĆ USZKA DO GOTUJĄCEJ OSOLONEJ WODY Z DODATKIEM 2 ŁYŻEK OLEJU.GOTOWAĆ DO WYPŁYNIĘCIA.PODAWAĆ Z CZYSTYM CZERWONYM BARSZCZYKIEM.