Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne Danie Wigilijne
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 175
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 175
Składniki
Grzyby namoczyć na noc . Ugotować pod przykryciem do miękkości . Odsączyć. Do miski wlać ciepłą wodę,wsypać szczyptę soli oraz tyle mąki by powstało miękkie ciasto. Wyłożyć je na posypaną mąką stolnicę i podsypując mąką zagnieść ciasto nasadą dłoni . Przykryć miską i zostawić na pół godziny. Cebulę obrać , pokroić w małą kosteczkę , podsmażyć na złoto na łyżce masła , dodać do zezłoconej cebuli drobno posiekane podsmażone na łyżce masła grzyby .Następnie dodać bułkę tartą i jajko, całość dokładnie wymieszać . Przyprawić solą i pieprzem .Ciasto cienko rozwałkować na posypanej mąką stolnicy . Pociąć na kwadraty 3 x 3 cm. Na kwadraty nakładać niewielką ilość farszu , składać w trójkąty i sklejać brzegi , a następnie przeciwległe rogi trójkątów . Uszka wrzucać na osolony wrzątek i gotować do momentu wypłynięcia . Podawać razem z Wigilijnym Barszczem