Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SMACZNA WU-ZETKA ,CIASTO W/G PRZEPISU NA W-Z MAGDANIEL TROCHĘ ZMIENIŁAM RECEPTURĘ NA KREM,ZROBIŁAM Z TEGO CO BYŁO POD RĘKĄ,POLECAM,DZIĘKI MAGDANIEL ZA WSPANIAŁY PRZEPIS.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
ODDZIELIĆ ŻÓŁTKA OD BIAŁEK, DO BIAŁEK DODAĆ SZCZYPTĘ SOLI UBIĆ NA SZTYWNO
NASTĘPNIE WSYPYWAĆ PO TROCHĘ CUKIER,UBIJAĆ CAŁY CZAS,AŻ CUKIER NIE BĘDZIE WIDOCZNY.DODAWAĆ PO KOLEI ŻÓŁTKA
NASTĘPNIE WLAĆ CIEPŁĄ WODĘ UBIJAĆ CHWILĘ I DODAĆ OLEJ UBIJAĆ AŻ SIĘ WSZYSTKIE SKŁADNIKI ŁADNIE POŁĄCZĄ
NA KONIEC DELIKATNIE WMIESZAĆ MĄKĘ Z PROSZKIEM I KAKAEM DELIKATNIE WYMIESZAĆ WYLAĆ NA TYPOWĄ BLACHĘ WYŁOŻONĄ PAPIEREM DO PIECZENIA WSTAWIĆ DO PIEKARNIKA PIEC 30 MIN. W TEMP.180 STOPNI.
ŚMIETANĘ UBIC NA SZTYWNO NA KONIEC UBIJANIA DODAĆ SEREK.JA DAJĘ JAKI MAM /TUTAJ JEST SEREK "DANIO" WANILIOWY/DOBRY JEST MASCARPONE.
NA SAMYM POCZĄTKU ROZPUŚCIĆ GALARETKĘ W OK. 1 SZKL. WODY.
POŁĄCZYĆ ŚMIETANĘ Z TĘŻEJĄCĄ GALARETKĄ.
WYSTUDZONE CIASTO PRZEKROIĆ NA PÓŁ POSMAROWAĆ DŻEMEM NA DŻEM MASĘ ŚMIETANOWĄ,PRZYKRYĆ DRUGĄ POŁOWĄ CIASTA.1/4 MASY ZOSTAWIŁAM NA WIERZCH CIASTA.MOŻNA UDEKOROWAĆ W/G WŁASNEGO SMAKU I GUSTU.