Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, z którym poradzi sobie każdy. Proste w wykonaniu a przy tym nie potrzeba wielu składników. Szczególnie polecam fanom ciast wilgotnych i klejących:)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 28
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1303
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 28
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1303
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Żurawinę sparz wrzątkiem. Wafelki przy użyciu noża pokrój w średniej wielkości kostkę. Masło utrzyj z cukrem
Przy pomocy miksera utrzyj masło z cukrem na puszystą masę.
Dodawaj powoli po jajku. Dalej ubijaj ciasto mikserem.
Do masy dodaj wiórki, żurawinę i wafelki. Wszystko dokładnie wymieszaj łyżką.
Masę wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 160 stopniach C przez ok. 45 minut.