Do góry

Zupy Przepis na:

Wakacyjne leczo

Przepis dnia 2009-09-02
Zupy

Autor: evalon

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 306

Dodano: 01.09.2009

Odsłon: 10574

Pyszne i lekkostrawne. W wakacje na moim stole co najmniej raz w tygodniu:)

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cukinię dokładnie myjemy, kroimy ze skórką. Najlepiej kupić małe cukinie wtedy nie trzeba usuwać gniazd nasiennych tylko można w całości kroić. Pokrojoną cukinię wrzucamy do garnka, podlewamy wodą, oliwą z oliwek i dusimy ok 15 min.

  2. W tym czasie kroimy cebulkę w kosteczkę i podsmażamy z kiełbasą. Kroimy w grubą kostkę paprykę i wszystko to wrzucamy do garnka z cukinią. Podlewamy to jeszcze wodą i dusimy aż papryka i cukinia zmiękną.

  3. Ja przyprawiam wszystko do smaku, dodaje koncentratu, żeby całość nabrała ładnego kolorku i dodaję sporo oregano. Najlepiej smakuje ze świeżą bułeczką. Polecam !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń