Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchutkie, delikatne palce lizać i ogromna ilość
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6435
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 137
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 801
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6435
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 137
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 801
Składniki
Mąkę należy przesiać, dodać pokrojone w kostkę, schłodzone masło. Zarabiać siekając nożem. Kiedy powstaną grudki, dodać cukier puder i wbić jajka. Szybko zagnieść gładkie ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię i schłodzić ok. 1 godz. w lodówce.
Wyjąc ciasto z lodówki, rozwałkować ceinko. Foremką do ciasta w serduszka wyciąć ciasteczka nałożyć kleks marmolady. Ułożyć na blasze pokrytej pergaminem i piec ok. 10 min. w temp. ok. 200st. C. Upieczone posypać cukrem pudrem.