Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki deser mleczny z truskawkami
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 204
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 36
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3294
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 204
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 36
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3294
Składniki
Z wanilii wydrążamy ziarenka. Mleko wlewamy do garnka i podgrzewamy. Dodajemy pokruszony słodzik, wanilię i aromat. Podgrzewamy, aż mleko się zagotuje. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie ciepłego mleka, wlewamy do garnka i mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Herbatę zaparzamy w szklance gorącej wody. Dodajemy pokruszony słodzik. Truskawki kroimy w kawałki, wrzucamy do blendera, i razem z herbatą miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody, podgrzewamy chwilę w mikrofali, i wlewamy do musu - mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Do naczyń wlewamy warstwę mleczną - można ułożyć pod kątem w lodówce. Gdy masa stężeje, wlewamy mus truskawkowy. Podajemy z prażonymi płatkami owsianymi.