Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka z patelni a nie z piekarnika. Kruche, smaczne. U mnie znikają dość szybko.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Na stolnicę wsypać mąkę z proszkiem. Dodać cukier i wymieszać. Dodać pokrojoną w drobną kosteczkę margarynę i wszystko dokładnie zagnieść. Do rzucamy żurawinę i dalej zagniatamy. W miseczce roztrzepujemy 2 całe jajka z olejkiem waniliowym. Wyrabiamy. Ciasto rozwałkowujemy na placek grubości ok . 1 cm. Wycinamy ciasteczka dowolnego kształtu.
Patelnię delikatnie natłuszczamy i smażymy ciastka po ok.5min z każdej strony.
I zajadamy ze smakiem :) Smacznego!