Do góry

Dania główne Przepis na:

Wariacja krewetkowa

Przepis dnia 2008-07-09
Dania główne

Autor: Ashira

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 663

Dodano: 04.07.2008

Odsłon: 3973

Smaczne, lekko kwaskowate.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy marynatę z rozgniecionego czosnku, tymianku, przyprawy do ryb, soku z polowy limetki i odrobiny oliwy. Moczymy w tym przez min.3 godziny krewetki, zostawiając trochę marynatyi. cebule kroimy w piórka a paprykę w paseczki i polewamy pozostałą marynatą. Smażymy w głębokiej patelni cebulę i paprykę. Gdy będą prawie miękkie wrzucamy krewetki. Możemy ew. polać odrobiną sosu sojowego. W między czasie gotujemy ryż. Jak krewetki nie będą surowe podajemy. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń