Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne słodkie pieczywo. Bardzo dobre z dżemem lub powidłami, ale mi najbardziej smakuje z samym masłem. Polecam na śniadanko.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku dodając po łyżce mąki i cukru. Suche składniki wsypać do miski. Masło stopić i ostudzić. Gdy drożdże zaczną rosnąć dodać je do suchych składników. Dodać masło i jajka. Wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 30 min. Ponownie zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części i zapleść warkocz.
Gotowy warkocz umieścić na blasze wyłożonej pergaminem. Posmarować roztrzepanym żółtkiem. Piec około 30 min. w 200 °C.