Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
takie dania bardzo lubię zwłaszcza gdy brak czasu w 15 minut mamy pyszne curry z polskich warzyw. Ja użyłam w tym wypadku gotowej mrożonej mieszanki warzywnej, ale w składnikach podam co tam się znajdowało. Oczywiście proporcje jak i warzywa można dać wedle swoich upodobań.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 169
Polecam.
Odsłon: 838
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 119
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9245
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 169
Polecam.
Odsłon: 838
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 119
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9245
Składniki
Na początek wstawiamy jajka i gotujemy. Cebulę drobno kroimy i przesmażamy na oleju; następnie dodajemy imbir czosnek oraz resztę przypraw dobrze mieszamy i chwilę smażymy.
Po około minucie dodajemy pokrojone warzywa i przesmażamy je kilka minut z przyprawami. Następnie dodajemy pastę pomidorową i ok 1-1,5 szkl wody i dusimy ok 10-15 minut w zależności od tego jak grubo mamy pokrojone warzywa.
Curry rozkładamy na talerze układamy pokrojone na ćwiartki jajko i posypujemy natką kolendry bądź pietruszki