Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wymyśliłam sama, placuszki wyszły bardzo smaczne. Ten przepis warto wypróbować.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Wykonanie placków: Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce. Zaś paprykę, rzodkiewkę rozdrobnić blenderem. Do startych ziemniaków dodajemy połowę przygotowanej papryki i rzodkiewki, mąkę, bułkę tartą, jajko i przyprawy do smaku, po czym dokładnie wyrabiamy masę. Na dobrze rozgrzanym oleju smażymy z obu strono owalne placuszki.
Wykonanie nadzienia: Rybę z puszki rozgniatamy dokładnie widelcem, dodajemy pozostawioną paprykę i rzodkiewkę, paprykę mieloną i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Tak przygotowany farsz układamy na upieczonych lekko przestudzonych placuszkach, posypując z góry posiekaną rzodkiewką i przykrywamy drugim placuszkiem.