Do góry

Przekąski Przepis na:

Warzywniak

Przekąski

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 5415

Dodano: 25.02.2010

Odsłon: 7760

danie o nieskończonej niemal ilości możliwych metamorfoz

Składniki

  • CIASTO:
  • sól do ciasta
  • 2 żółtka
  • 15 dag margaryny
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 30 dag mąki pszennej
  • Nadzienie:
  • 1 duża marchew
  • 20 dag fasoliki szparagowej
  • 2 ogórki kiszone
  • duża cebula
  • sól, pieprz , gałka muszkatołowa
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 jaja
  • 10 dag tartego sera zółtego
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1 lyżka masła
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zagnieść składniki ciasta i schłodzić jej w lodówce. 3/4 ciasta wykorzystać do wyłożenia średniej blachy (spód i boczki do wys. 2 cm), spód ponakłuwac widelcem

  2. Farsz: ugotowana marchew i ogórki (w kostkę), cebula (w kostkę) podduszona na maśle, ugotowana fasolka - wszystko wymieszać. Roztrzepać jaja ze śmietaną i przecierem - doprawić i dodać ser.

  3. Na ciasto wyłożyć jarzyny, zalać mieszanką jajeczną i ozdobić paskami z pozostałej 1/4 ciasta. Pieczemy ok.45 min w temp.180 st.

  4. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 12 marca 2010 bardzo dobrze postąpiłeś z tą śmietaną, wiele zależy od mąki i wielkości jaj, ja zagniotłam bez problemu, a jak mam problem to dodaję żółtko lub śmietanę - tak jak TY.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Pancake 12 marca 2010 Wszystko spoko ,ale ciasta z tego przepisu nie da się zagnieść musiałam dodać ze 2 łyżki śmietany ,poza tym lubię bardzo pieczarki no i właśnie się tam znalazły,polecam przepis smaczne danko

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 25 lutego 2010 pomysł na warzywniaka bardzo mi się podoba,muszę spróbować

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń